Search

РАДНА ПРАКСА ЗА МЛАДА НЕЗАПОСЛЕНА ЛИЦА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА “ОБРАЗОВАЊЕМ ДО ЛАКШЕГ ЗАПОШЉАВАЊА ФАЗА 2 – СРЕДЊОБАНАТСКИ ОКРУГ”

У оквиру пројекта “ОБРАЗОВАЊЕМ ДО ЛАКШЕГ ЗАПОШЉАВАЊА ФАЗА 2 – СРЕДЊОБАНАТСКИ ОКРУГ” који општина Житиште реализује у партнерству са Регионалним центром за друштвено-економски развој – Банат (РЦР Банат), градом Зрењанин и општином Нова Црња, а који финасира Министарство омладине и спорта Републике Србије, августа месеца почела је радна пракса за 10 младих незапослених лица са територије општине Житиште.


Пројекат је отпочео са реализацијом половином маја месеца текуће године и од тада је укључио 20 младих незапослених лица са територије општине Житиште, који су прошли кроз десетодневни теоријски програм обука из области занатства и прехрамбене индустрије. Како пројекат тежи да успостави структуру која ће помоћи младима да обезбеде себи стално запослење, подстичући их да остану у својој локалној заједници, планирана је комбинација теоријског и практичног програма обука, односно радне праксе. У сарадњи са претходно одабраним менторским предузећима у претходном периоду, 10 младих незапослених лица је упућено на тромесечну радну праксу, финансирану од стране пројекта, где ће имати прилику да теоријски стечена знања примене у пракси и додатно унапреде своје компетенције.  Након радне праксе очекујемо да ће најмање половина њих стећи и стално запослење.

Документа

Scroll to Top