Search

ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА СА ОРУЖЈЕМ ЗА ДЕЦЕМБАРСКИ УПУТНИ РОК 2024. ГОДИНЕ – Обавештење за јавност

Центар Министарства одбране Зрењанин, обавештава заинтересована лица мушког и женског пола, да је у току јавни конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем  у Војсци Србије у децембарском упутном року за  2024. годину.

На добровољно служење војног рока могу се пријавити заинтересовани кандидати  који у 2024. години навршавају од 19 до 30 година старости.

Кандидат мора да испуњава опште услове конкурса:

  1. да је држављанин Републике Србије
  2. да се против њега не води кривични поступак за кривично дело за које се гони по службеној дужности
  3. да није осуђен на казну малолетничког затвора или безусловно на казну затвора због кривичног дела (док казну не издржи или не буде пуштен на условни отпуст)
  4. да је здравствено способно за војну службу
  5. да није одслужио војни рок са оружјем
  6. да има место пребивалишта на територији Републике Србије.

Пријаву кандидати могу поднети:

  • одласком у Центар Министарства одбране Зрењанин за локалну самоуправу,
  • електронским путем преко портала еУправе, апликација „Добровољац“ и
  • на шалтерима ЈП „Пошта Србије.“

Кандидат који има боравиште у иностранству пријаву може поднети надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије у иностранству.

Кандидат који жели да се пријави за добровољно сужење војног рока са  оружјем  потребно је да у Центру Министарства одбране попуни образац пријаве и приложи:

  • фотокопију дипломе о завршеној школи (оригинал документа на увид),
  • личну карту (на увид),
  • биографију.

Изабрани кандидати након потписивања уговора са Министарством одбране, који дефинише права и обавезе обе стране, одлазе у неки од центара за обуку Војске Србије.

Закон о војној, радној и материјалној обавези, прописује  да служење војног рока траје шест месеци. Служење војног рока са оружјем је један од предуслова за заснивање радног односа у јединицама Војске Србије у статусу  професионалног војника.

Више информација могу добити на интернет страници Министарства одбране www.mod.gov.rs. , затим у ЦЕНТРУ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ЗРЕЊАНИН у Зрењанину, адреса Гундулићева бб, где могу поднети пријаве или на телефон  Центра 023/561-251.

 

Центар Министарства одбране Зрењанин

Заштита животне средине - студије о процени утицаја на животну средину

Scroll to Top